Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen NV

Beursgenoteerd beleggingsfonds voor zeeschepen

Informatie over Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen NV

Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen NV (NBZ) is een beursgenoteerd beleggingsfonds dat is opgericht in 2006 en belegt in diverse typen zeeschepen, van droge lading bulk carriërs tot gastankers. Het fonds belegt uitsluitend in bestaande zeeschepen met langdurige huurcontracten.

Scheepvaart is een kapitaal intensieve sector. Schepen gaan lang mee maar zijn prijzig. Traditioneel is de scheepvaart sterk afhankelijk geweest van bankfinanciering. Meer dan 70% van het kapitaal kwam in de regel uit de bankensector. Hier liggen kansen voor investeerders.

In 2014 zijn NBZ Management BV en Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen (NBZ) een duurzame samenwerking aangegaan met Annexum met als doel het beleggingsfonds binnen drie jaar, via één of meerdere emissies, te laten groeien met circa US$ 15 miljoen. Het beheer van dit scheepvaartbeleggingsfonds is tegenwoordig in handen van Annexum.

Kenmerken

  • Beleggingsfonds is Euronext genoteerd
  • Spreiding door de financiering in meerdere zeeschepen, in diverse deelmarkten, scheepstypen en ladingen
  • Langdurige verhuurcontracten
Overslag containers in de haven

Meer weten over beleggen in zeeschepen?

Alle informatie over dit beleggingsfonds vindt u op de website van de Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen NV.

Naar de website

Euronext

Voor de actuele koers van NBZ kijkt u op www.live.euronext.com.

Beleggen in zeeschepen is ingrijpend veranderd

Nu spaargeld en obligaties maar zo weinig opleveren, zoeken beleggers koortsachtig naar alternatieven om rendement te maken. Ook minder bekende gebieden – niches – komen in beeld. Scheepvaart is er bijvoorbeeld zo een.

Bekijk het artikel

Documenten

De op deze pagina elektronisch ter beschikking gestelde documenten zijn ook in hard copy beschikbaar. Op verzoek sturen wij u deze documenten kosteloos toe.

Risico's

Het is raadzaam om de kansen en risico’s bij beleggen zorgvuldig af te wegen

Het beleggen in onroerend goed, waaronder dit fonds, brengt risico’s met zich mee zoals bijvoorbeeld het verhuur- en leegstandsrisico-, renterisico en financieringsrisico. Beleggers dienen zich te realiseren dat er een mogelijkheid is dat zij minder terugkrijgen dan zij hebben ingelegd. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen NV in het nieuws

Rob Hanemaaijer
Evelyn van Straaten

Vragen over beleggen of over de fondsen van Annexum?

Wilt u meer weten over beleggen, over onze fondsen of misschien over uw huidige portefeuille? Met ons persoonlijk kennis maken kan natuurlijk ook. Onze relatiemanagers staan klaar voor al uw vragen en helpen u graag verder. Wij zijn bereikbaar via 020 – 572 01 01 op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.30 uur. Maak eens vrijblijvend een afspraak!

Actueel vastgoednieuws ontvangen?

Meld u aan en wij houden u middels onze e-mailnieuwsbrief
op de hoogte van het laatste vastgoednieuws.

  • Annexum houdt hierbij rekening met uw privacy
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.