Emissie

Emissie Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen

De emissie van NBZ wordt uitgevoerd door Annexum

Een vaste kasstroom uit bestaande zeeschepen

Als u uw beleggingsportefeuille wilt spreiden, is beleggen in schepen een interessante optie om te bekijken. U kunt investeren in (financiële belangen) in 20 zeeschepen, verdeeld over zes uiteenlopende deelmarkten in de zeescheepvaart. Dat betekent een spreiding die maar zelden wordt gezien in scheepvaartbeleggingen.

De Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen (NBZ), is het enige beursgenoteerde beleggingsfonds dat uitsluitend in bestaande zeeschepen investeert. NBZ ziet in de huidige scheepvaartmarkt veel kansen voor nieuwe, goed renderende investeringen.

Met de emissie wil het fonds nieuwe gelden aantrekken. Dit volgt op een meer afwachtende periode, waarbij uitsluitend is geïnvesteerd uit eigen, lopende kasstromen. Bij een grotere fondsomvang kunnen de kosten  beter worden gespreid over een groter fondsvermogen. De emissie ondersteunt de doelstelling van groei en risicospreiding.

Wilt u meer weten over de zeescheepvaartmarkt en de kansen voor u als belegger? Lees meer in de factsheets of bezoek een informatiebijeenkomst.

Download factsheets

 

Deelname emissie

€ 2.625
 • Beursgenoteerd fonds (Euronext)
 • Minimale deelname: 500 aandelen à € 5,25 (€ 2.625)
 • Emissiekosten: 2%
 • Omvang emissie: € 2.500.000
 • Prognose: gemiddeld dividendrendement ca. 7% – 10 % per jaar
 • Twee keer per jaar een uitkering
 • Beleggen in dit fonds kent risico’s, zoals bijvoorbeeld risico betalingsonmacht contractspartijen, risico beperkte verhandelbaarheid en valutarisico. Lees voor u instapt de informatie en kenmerken in het prospectus voor deze emissie zorgvuldig door. Deze emissie loopt tot 31 maart 2020.
Direct inschrijven

Beleggen in een beursgenoteerd beleggingsfonds voor zeeschepen

Beursgenoteerd

Aandelen zijn verhandelbaar via Euronext (Amsterdam)

Closed-end fonds

Het aantal uitstaande aandelen staat vast gedurende de looptijd van het fonds

Omvang emissie

€ 2.500.000

Waarde zeeschepen

Totale waarde van de portefeuille is US$ 4.191.791 (per 30 september 2019)

Spreiding

Beleggen in 20 schepen verdeeld over 6 deelmarkten

Al geplaatst kapitaal

Grote inbrengtransactie t.w.v. € 900.000

De markt voor transport over zee

Uitzicht haven vanaf de brug op zeeschepen

De zeescheepvaart hangt samen met de wereldwijde handel. Ondanks de dreiging van handelsoorlogen, Brexit en incidentele verstoringen van de oliemarkt is er nog altijd groei van de industriële productie. Dat is een belangrijke factor voor de scheepvaart. Meer weten? Download de factsheets voor de kenmerken en risico’s van deze emissie van NBZ.

Bekijk factsheets

Zeeschepen als beleggingsobject

Overslag containers in de haven

De emissie van de Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen (NBZ) wordt uitgevoerd door Annexum. NBZ is het enige beursgenoteerde beleggingsfonds dat uitsluitend in bestaande zeeschepen investeert. Het fonds is opgericht in 2006 en een vernieuwer met onderscheidende ideeën over spreiding, transparantie en beleggingsbeleid.

Naar fondswebsite

Zeeschepen in portefeuille

Beleggen in zeeschepen als containers, olie & gas en droge lading

De vloot van de Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen bestaat per (30 september 2019) uit (financiële belangen in) totaal 20 schepen. Deze zijn verdeeld over zes verschillende marktsegmenten:

 • Droge lading (short sea) schepen
 • Containerschepen
 • Droge bulk (wereldwijd) schepen
 • Productentankers
 • Chemicaliëntankers
 • Gastankers

De kansen en risico’s voor beleggen in bestaande zeeschepen zijn dus gespreid over verschillende deelmarkten.

Bekijk de vloot

Beursgenoteerd bij Euronext

Beursgenoteerd fonds voor zeeschepen op Euronext

Het beleggingsfonds Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen staat genoteerd bij Euronext (Amsterdam). De aandelen van dit fonds dat investeert in bestaande zeeschepen zijn verhandelbaar via dit handelsplatform.

Voor u als particuliere belegger is het niet mogelijk om rechtstreeks met de beurs te handelen. Om uw order uit te voeren op het Euronext handelsplatform kunt u gebruik maken van een bank, online broker of vermogensbeheerder. Op www.euronext.com vindt u een lijst met tussenpersonen van toegelaten en goedgekeurde partijen.

De afgelopen jaren heeft Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen een stabiel trackrecord laten zien. Op de website van Euronext kunt u naast de beurskoers ook de koershistorie van het fonds bekijken.

Volg de actuele koers

Informatiebijeenkomst

Heeft u na het lezen van de informatie over Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen nog vragen? En wilt u deze persoonlijk aan ons stellen? Komt u dan naar een informatiebijeenkomst. Wij nemen graag alle informatie, de risico's en de kenmerken van dit beursgenoteerde fonds van Annexum met u door.

Meld u aan
Annexum | Rob Hanemaaijer | Relatiemanager
Rob Hanemaaijer
Annexum | Evelyn van Straaten | Relatiemanager
Evelyn van Straaten
Annexum | Robert Everts | Relatiemanager
Robert Everts

Wilt u meer weten over NBZ?

Op al uw vragen over de emissie voor dit beursgenoteerd fonds zorgen wij voor een passend antwoord. Onze relatiemanagers staan voor u klaar en helpen u graag verder. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.30 uur op 020 - 572 01 01. U kunt ook met ons chatten.

Neem contact met ons op

Ook beleggen in bestaande zeeschepen?

Schrijf u direct in