Annexum Academy | De supermarkt, meer dan een stenen winkel

Bekijk het verslag, video's en de presentaties

De supermarkt, meer dan een stenen winkel

Het bruist in de supermarkt. De supermarkt wordt steeds meer een ontmoetingsplaats. En het aantal supermarkten groeit nog steeds, net als de gemiddelde vloeroppervlakte. Annexum zette op 21 mei 2019 de supermarkt anno nu in het spotlicht tijdens een speciale editie van de Annexum Academy in het Maagjesbolwerk in Zwolle, in het hart van het winkellandschap en ons vastgoed.

Beleving maakt het verschil

Het gemak van technologie in combinatie met de beleving die supermarkten steeds vaker creëren voor consumenten zoals u, maakt dat supermarkten hun positie in de retailmarkt steeds meer verstevigen. Denk aan versbereide sushi in de winkel, een kruidenkniptuin, of juist een koffiecorner. Ook werken web- en fysieke winkels steeds meer samen. Boodschappen bestelt u online en haalt u zelf op in de winkel.

Topscheidsrechter en Jumbo-filiaalhouder Björn Kuipers, taxateur Toon te Gussinklo Ohmann van Cushman & Wakefield en Hans van Tellingen, auteur van #WatNouEindeVanWinkels, waren op 21 mei jl. de gastsprekers op de Annexum Academy. Op enerverende en informatieve wijze maakten zij met voorbeelden uit de praktijk deze middag duidelijk dat de supermarkt daadwerkelijk meer is dan een stenen winkel!

Door de ogen van Annexum:
Online is geen bedreiging, wel een relevante ontwikkeling binnen food
~ Huib Boissevain

Lokale ondernemers

Voorafgaand aan de Annexum Academy verzorgde ondernemer Elmar Blom een rondleiding in zijn Coop-supermarkt en maakte elke deelnemer kennis met het nieuwste stadsconcept Coop Vandaag. De focus in deze Coop Vandaag-winkel lag duidelijk op inspiratie voor de warme maaltijd, voor thuis of om ter plaatse in de supermarkt te nuttigen. Ook kunnen klanten er genieten van bijvoorbeeld versbereide broodjes en maaltijdsalades, verse bonenkoffie en muntthee, en zelfgetapte yoghurt. En dat alles in een frisse en nieuwe look.

De catering werd deze middag verzorgd door Silk Sushi & Asian Dining, een modern en sfeervol restaurant in het Maagjesbolwerk en een van onze ondernemende huurders.

Traditiegetrouw trad Huib Boissevain, CEO en oprichter Annexum, op als dagvoorzitter. Na afloop van de Annexum Academy ontvingen alle deelnemers het boek ‘Waarom stenen winkels winnen (en webwinkels verliezen)’ van Hans van Tellingen als attentie mee naar huis.

Bekijk de terugblik | Meer video's via bio's sprekers

Coop Vandaag

Door de ogen van...

 

…de trendwatcher en onderzoeker

Hans van Tellingen is directeur-eigenaar van Strabo bv, dé landelijke specialist op het gebied van betrouwbaar en feitelijk winkelcentrumonderzoek en -advies. Ook is hij bekend van het boek ‘Waarom stenen winkels winnen’.

Hans nam de deelnemers van de Annexum Academy mee in facts & figures over de supermarkt en motiveerde waarom de fysieke winkel het toch (nog) wint van online shoppen.

…de taxateur

Hoe verhoudt de marktontwikkeling van supermarktvastgoed zich tot de marktontwikkeling van andere vastgoedsegmenten? En tot de trends, met onder meer het veranderend consumentengedrag.

Toon te Gussinklo Ohmann werkt als taxateur bij Cushman & Wakefield. In zijn presentatie vertelde hij over de wijze van taxeren van supermarktvastgoed en waar hij bij de waardering rekening mee houdt.

…de ondernemer

KNVB scheidsrechter én supermarkteigenaar, dat is Björn Kuipers. Tijdens zijn presentatie nam Björn u mee in de wereld van een topscheidsrechter. Op geheel eigen wijze, inspirerend en vol interactie.

Daarin legde hij de link tussen het ondernemen en de topsport, met voorbeelden uit de praktijk van zijn eigen supermarkt in Oldenzaal, die in 2016 is verkozen tot het beste Jumbo-filiaal van Nederland. Het team als belangrijkste kapitaal in de onderneming, dat is waar Björn Kuipers heilig in gelooft. Op het veld en in de supermarkt.

Welke trends ziet hij en kiezen consumenten inderdaad voor meer beleving? Welke investeringen deed Björn als ondernemer om zijn supermarkt up-to-date te houden? Hij verwerkte zijn kijk op de toekomst van stenen winkels op enerverende wijze in zijn presentatie.

Interview Huib Boissevain | CEO Annexum

Annexum Academy op locatie

Voor deze editie van de Annexum Academy kozen we ook een bijzondere locatie: het Maagjesbolwerk in Zwolle.

Een wel heel speciale locatie voor Annexum aangezien dit pand onderdeel uitmaakt van het Super Winkel Fonds, één van onze grootste supermarktfondsen toegankelijk voor particuliere beleggers.

Voor dit evenement bevonden de deelnemers zich dus midden in ons vastgoed, met de allernieuwste Coop-supermarkt om de hoek!

Annexum Academy

Als toonaangevende aanbieder van (vastgoed)fondsen delen wij graag onze opgebouwde expertise en ervaringen met ons professionele netwerk met startende en de meer gevorderde beleggers. Sinds 2013 organiseren wij daarom zo’n 2 keer per jaar de Annexum Academy.

De Annexum Academy is een toegankelijke seminar voor beleggers zoals u die de kennis willen vergroten over de verschillende mogelijkheden om te beleggen. Dagvoorzitter is traditiegetrouw Huib Boissevain, CEO en oprichter van Annexum.

Start met beleggen in supermarktvastgoed

De supermarkt floreert. Een kans voor beleggers!

Waar de fysieke winkel het zwaar heeft, floreert de supermarkt. En daardoor ook het supermarktvastgoed. Een kans dus voor u als belegger in vastgoed. Benieuwd waar de kansen en risico’s liggen bij beleggen in supermarktvastgoed? Wij vertellen u er graag meer over en laten het u weten wanneer u emissies voor nieuwe supermarktfondsen van Annexum kunt verwachten.

Houd mij op de hoogte