Annexum Academy | Zorgvastgoed, u een zorg?

Zorgvastgoed, u een zorg?

Het ontwikkelen en aanbieden van slimme, gezonde huurobjecten met passende zorgconcepten vormt de basis van een kwalitatief hoogwaardige vastgoedmarkt voor ouderen. Er is onder een koopkrachtige groep ouderen veel vraag naar kwalitatieve huurwoningen waar zorg aan huis op termijn mogelijk is.

Door de babyboomers groeit deze doelgroep de komende jaren aanzienlijk. Er zijn echter bijna geen huurwoningen die aan deze woonwens voldoen. De markt is aan zet, een kans voor u als belegger! Tijdens deze Annexum Academy op donderdag, 30 januari 2020 zoomen we in op de ontwikkelingen en kansen in deze nieuwe markt.

Meer informatie over onder meer de sprekers, de locatie en het programma volgt binnenkort.

NB: Dit is een verplaatst evenement van 6 november 2019 naar 30 januari 2020.

Programma (onder voorbehoud)

  • 13:00 uur - uur | Ontvangst
  • 14:00 uur - uur | Aanvang programma met ca. 3 gastsprekers
  • 17:00 uur - uur | Drinks & Bites
  • 18:00 uur - uur | Einde programma

Hotel NH Jan Tabak | Amersfoortsestraatweg 27, Bussum

Beleggen in zorgvastgoed

(Zorg)vastgoed voor ouderen, een nieuwe markt

De huidige generatie ouderen wil helemaal niet worden geassocieerd met zorg. Zorg is namelijk vaak tijdelijk nodig; of in de laatste levensjaren. Met wetenschap en technologie is het ook mogelijk zorg uit te stellen, of zelfs te vermijden. Het aantal babyboomers neemt de komende jaren toe. Deze nieuwe ouderen zijn vaak koopkrachtig en hebben andere woonwensen en behoeftes dan de meeste huidige ouderen.

Ze hebben pensioen opgebouwd, gespaard en vaak een hypotheekvrije woning. Hun vermogen zit in de stenen van het huis. Bij verkoop moet het vermogen dat vrij komt, worden gebruikt voor een nieuwe hypotheek; daarom willen de meeste ouderen niet verhuizen naar een koopappartement. Een deel van deze koopkrachtige ouderen zou wél willen verhuizen naar een kwalitatief hoogwaardige huurwoning waar op termijn zorg aan huis mogelijk is. Samen met anderen, of op zichzelf. Maar deze huurwoningen zijn er bijna niet.

De bovenmodale doelgroep is afhankelijk van de markt. Om tot 2030 aan de vraag van huishoudens in de leeftijd van 65-75 jaar te voldoen moeten er de komende jaren voldoende kwalitatief hoogwaardige huurwoningen- en concepten worden ontwikkeld, met de juiste service en zorg. Dichtbij voorzieningen zoals een gezondheidscentrum en winkels. Dit is een nieuwe markt en een kans voor beleggers.

Daarnaast wordt de eerstelijnszorg steeds belangrijker; om de zorg betaalbaar te houden schuiven veel taken en verantwoordelijkheden naar de eerstelijn. Daarom zal het aantal gezondheidscentra de komende jaren ook verder toenemen en is er veel vraag naar geschikte locaties.

Nieuwbouw is duur door hoge grond- en bouwkosten. Het transformeren én verduurzamen van oudere bestaande panden naar kleinschalige woonzorgconcepten of een integraal modern gezondheidscentrum is een oplossing.

Het ontwikkelen en aanbieden van slimme, gezonde huurobjecten met passende zorgconcepten vormen de basis van een kwalitatief hoogwaardige vastgoedmarkt voor ouderen.

Annexum Academy

Als toonaangevende aanbieder van (vastgoed)fondsen delen wij graag onze opgebouwde expertise en ervaringen met ons professionele netwerk met startende en de meer gevorderde beleggers. Sinds 2013 organiseren wij daarom zo’n 2 keer per jaar de Annexum Academy.

De Annexum Academy is een toegankelijke seminar voor beleggers zoals u die de kennis willen vergroten over de verschillende mogelijkheden om te beleggen. Dagvoorzitter is traditiegetrouw Huib Boissevain, CEO en oprichter van Annexum.

Privacy

Tijdens de Annexum Academy worden foto’s en/of video’s gemaakt door een professionele fotograaf. Deze worden gepubliceerd op de website en social mediakanalen van Annexum.

Wat kunt verwachten bij een Annexum Academy?

De voorgaande editie stond in het teken van supermarktvastgoed. Op 21 mei 2019 zetten wij de supermarkt anno nu in het spotlicht tijdens een speciale editie van de Annexum Academy in het Maagjesbolwerk in Zwolle, in het hart van het winkellandschap en ons vastgoed. En met de allernieuwste Coop Vandaag-supermarkt om de hoek.

Gastsprekers waren topscheidsrechter en Jumbo-filiaalhouder Björn Kuipers, taxateur Toon te Gussinklo Ohmann en Hans van Tellingen, trendwatcher en auteur van #WatNouEindeVanWinkels. Zij gaven onder meer een inkijkje in het ondernemerschap als supermarkteigenaar, de toekomst van fysieke winkels en de invloed van technologie.

Bekijk de video hieronder en deze pagina voor een terugblik.

Terugblik | De supermarkt, meer dan een stenen winkel

Direct aanmelden

Meld u aan voor de Annexum Academy met als thema 'Zorgvastgoed, u een zorg?'. De opbrengst van de kaartverkoop schenken wij aan een goed doel. Wij kijken uit naar uw komst, tot 30 januari 2020!

Zorgvastgoed in het nieuws