Jumbo gaat in heel Amsterdam boodschappen bezorgen

Jumbo bezorgbus

De stap volgt op de aankondiging van Albert Heijn om dit najaar de aanwezigheid van websuper ah.nl in Amsterdam flink op te voeren en de uitbreiding – komende week – van Picnic naar vrijwel de hele stad.

Jumbo is in het geheim al twee weken bezig met proefbezorgingen in Amsterdam-Noord en voegt daar volgende week Amsterdam-Centrum aan toe.

“Ongeveer een maand later rollen we verder uit naar Amsterdam-West en Amstelveen,” zegt een woordvoerder. “Daarna volgen Oost en Zuidoost, maar het is nog te vroeg daar een exacte datum aan te koppelen.”

Jumbo, dat tot nu alleen op kleine schaal vanuit een aantal supermarkten in Amsterdamse buurten bezorgde, heeft daartoe een verdeelpunt opgezet in Sloterdijk. De keten zoekt nu naarstig ‘tientallen’ bezorgers.

Westelijk Havengebied

“We bezorgden tot nu in grote delen van Amsterdam nagenoeg niet. Door de inzet van een hub in het Westelijk Havengebied bezorgen we straks in Amsterdam zelfs op plekken waar nu nog geen winkel zit. Dit is ook efficiënter en duurzamer dan wanneer we vanuit de winkels met verschillende bezorgwagens gaan rijden.”

De in het geheim voorbereide aanval op de Amsterdamse bezorgmarkt volgt kort op de aankondiging van marktleider AH.nl om zijn bezorgactiviteiten in Amsterdam flink op te voeren en zijn vijfde – en grootste – thuisbezorgmagazijn in het Westelijk Havengebied te openen. AH zoekt daarvoor duizend medewerkers.

Concurrentieslagveld

Daarnaast heeft uitdager Picnic net zijn bezorggebied in de stad uitgebreid, waardoor het bedrijf ook nieuw personeel nodig heeft. De appsuper bezorgt alleen nog niet in de grachtengordel en op IJburg.

Picnic-topman Michiel Muller is niet bang dat de Amsterdamse bezorgmarkt een concurrentieslagveld wordt. “Dit vergroot alleen maar de acceptatie van thuisbezorgen. De markt is groot genoeg, er zit nog zo veel groei in. Wij denken dat we ons voldoende onderscheiden. Onze doelgroep en opzet is anders.”

De websupers proberen ondertussen klanten met nieuwe acties te verleiden. Picnic, dat geen aparte bezorgkosten rekent, gaat ook op zondag bezorgen en voegt maaltijdboxen aan haar assortiment toe. Ook Jumbo denkt aan zondagbezorging. Ah.nl heeft net de bezorgkosten in het midden van de week verlaagd.

 

Bron: Parool


Gerelateerde artikelen