Annexum rondt nieuwe financiering Duits Nederlands Supermarkt Fonds succesvol af

Annexum | Duits Nederlands Supermarkt Fonds | Lidl | Bakum, Duitsland

Annexum heeft de herfinanciering van het Duits Nederlands Supermarkt Fonds B.V. succesvol afgerond. Hierbij is de bestaande financiering volledig afgelost en is separaat voor de Duitse en Nederlandse portefeuille een nieuwe financiering aangetrokken. De Duitse portefeuille is gefinancierd door Unicredit Bank AG en de Nederlandse portefeuille door een particuliere financier. Gezamenlijk hebben zij voor € 85 miljoen een financiering verstrekt aan Duits Nederlands Supermarkt Fonds B.V.

Portefeuille Duits Nederlands Supermarkt Fonds

De gefinancierde portefeuille is opgebouwd uit onder meer 33 supermarkten verspreid over 38 objecten in Nederland en Duitsland. De portefeuille heeft een totale vloeroppervlakte van circa 83.116 m2, een bezettingsgraad van circa 97% en genereren gezamenlijk voor circa € 9,6 miljoen aan bruto huurinkomsten. De huurcontracten hebben een gemiddelde resterende looptijd van circa 5,2 jaar.

Recente emissie

Annexum heeft tijdens een recente emissie voor het Duits Nederlands Supermarkt Fonds B.V. het beoogde totaalbedrag van € 16,3 miljoen opgehaald bij particuliere beleggers. De belangstelling voor participaties was zeer groot. Annexum verwacht dit jaar nieuwe emissies van supermarktfondsen aan te bieden.

Adviseurs financieringsproces

Annexum is bijgestaan door juridisch adviseurs CMS en McDermott Will & Emery. Unicredit Bank AG is juridisch geadviseerd door Ashurst en NautaDutilh. Andere betrokken adviseurs tijdens het financieringsproces zijn onder meer Alpmann Fröhlich en PwC.

 

Meer weten over beleggen in supermarktvastgoed?
Ontdek waar uw kansen liggen en kijk op annexum.nl/beleggeninsupermarkten


Gerelateerde artikelen