Scheepsinvesteerder NBZ investeert in 3 chemicaliën tankers

NBZ | Chemicaliën tanker MT Caribe Maria

Scheepsbelegger NBZ heeft een belang van 7% genomen in Parchem III AS, de eigenaar van 3 chemicaliën tankers, de MT Caribe Ilse, de MT Caribe Christina en de MT Caribe Maria. Het verwachte rendement bedraagt circa 12-16%.

Uitbreiding NBZ portefeuille

NBZ heeft haar investeringsportefeuille uitgebreid. Er is een belang van 7% genomen in 3 chemicaliën tankers: de MT Caribe Ilse, de MT Caribe Christina en de MT Caribe Maria. De tankers hebben alle drie circa 11.300 dwt draagvermogen en zijn opgeleverd in 2006 en 2007. De schepen zijn vanaf 2015 voor een periode van 6 jaar op een romp/chartercontract verhuurd aan Caribe Tankers Ltd, welke op haar beurt de schepen opereert in met het Caribisch gebied.

Caribe Tankers Ltd heeft een call optie (recht van koop) tegen een vastgestelde prijs aan het einde van het chartercontract over circa 2,5 jaar. Daarnaast heeft Caribe Tankers Ltd de verplichting het schip aan het einde van het chartercontract terug te kopen (put optie Parchem III AS), tegen een lagere vastgestelde prijs, waardoor het risico voor NBZ beperkt is. Het verwachte rendement voor NBZ bedraagt circa 12-16% per jaar. De investering bedraagt USD 504.000.

Beleggingsfonds in schepen

De Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen NV (NBZ) introduceerde in 2006 het eerste beleggingsfonds in schepen. Beleggen in schepen was daarvoor alleen mogelijk via een scheepvaart-cv. NBZ onderscheidt zich door te investeren in vaste inkomensstromen door het financieren van bestaande zeeschepen. Daarbij spreidt NBZ het risico door te investeren in niet één, maar in meerdere schepen, die bovendien op verschillende markten actief zijn.

In een periode waarin de wereld één van de grootste financiële en scheepvaartcrises meemaakte en menig scheeps-cv kopje onder ging, wist NBZ zich staande te houden. De geslonken vloot is intussen weer uitgebreid naar 14 schepen in 6 verschillende sectoren. NBZ maakt winst en het fonds is cashflow positief.


Gerelateerde artikelen