Beleggen in woningen

Investeren in (starters)woningen en residentieel vastgoed

Beleggen in woningen… Zoals Annexum het ziet.

Op de woningmarkt is de vraag naar woningen aanzienlijk groter dan het aanbod. Met name veel starters zijn op zoek naar een betaalbare woning. Die woningen zijn daardoor van grote waarde. Annexum ziet dit als een kans voor particuliere beleggers om in te investeren. Met oog voor waarde en rendement.

Wilt u ook woningen toevoegen aan uw beleggingsportefeuille? Wij vertellen u er graag meer over. Mis niets en schrijf u direct in voor onze nieuwsupdates!

Ja, houd mij op de hoogte

 

Huren en kopen op de Nederlandse woningmarkt

Woningen als beleggingsobject

Overal zoeken starters naar een betaalbare woning. Dat maakt dergelijke woningen waardevol. Voor veel particuliere beleggers is de woningmarkt al vertrouwd terrein. Denk aan het bezit van een of meer huurpanden of een studentenwoning voor de kinderen. Toch biedt deelnemen aan een woningfonds meer: lagere instapbedragen, spreiding van kansen en risico’s, beheer is professioneel geregeld. Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de Nederlandse woning(beleggings)markt.

Vertel mij meer!

Investeren in woningen: de mogelijkheden voor direct of indirect beleggen

Waarom investeren in woningfondsen?

Wanneer u vermogen heeft opgebouwd wilt u dit graag zien renderen. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw vermogen groeit? Spaarrekeningen en staatsobligaties leveren door de lage rente weinig op. Beleggen in aandelen kan lucratief zijn, maar heeft een hoog risicoprofiel. Investeren in woningvastgoed, direct of indirect via een woningfonds, is ook een mogelijkheid die u als belegger kunt overwegen. We zetten 7 redenen voor u op een rij waarom beleggen in woningfondsen zo interessant is.

Bekijk de 7 redenen

De woningmarkt in Nederland

Icoon kantoren
3,3 miljoen huurwoningen in Nederland
Icoon woningen
Investeringsvolume in woningen is € 3,6 miljard in 2021
Icoon appartementen
1 miljoen huurwoningen in bezit particuliere en institutionele beleggers
Icoon prijsstijging in Euro's
4% direct rendement op woningbeleggingen in Nederland
Icoon woning met tuin
900.000 nieuwe woningen nodig in komende 10 jaar

Woningen als beleggingsobject

Waar liggen kansen voor beleggen in woningen?

De onveranderd grote vraag naar huurwoningen zorgt nog altijd voor krapte op de huurwoningmarkt. Zeker starters zoeken naar een betaalbare woning. Dat maakt (starters)woningen waardevol en interessant voor particuliere beleggers. Maar niet iedereen is in staat zelf een beleggingswoning te kopen. Huib Boissevain, CEO Annexum, laat u in deze video zien waarom u investeren in woningen kunt overwegen.

Bekijk de video

Huurwoningen als beleggingsobject

Huurwoningen: groei nu vooral buiten de grote steden

De onveranderd grote vraag naar huurwoningen trekt nog altijd veel beleggers naar de woningmarkt. Maar er komen – zoals bekend – weinig nieuwe woningen bij. En dan is het de vraag waar de uitbreiding gezocht en gevonden kan worden. De grote steden liggen voor de hand, maar de gebieden buiten deze kernen zijn in trek. Lees deze of een van de andere publicaties die Annexum met regelmaat uitbrengt.

Bekijk de publicatie

Woningen in het nieuws

Rob Hanemaaijer
Evelyn van Straaten

Wilt u meer weten? Maak eens een afspraak!

Heeft u interesse om te investeren in woningen? Bent u benieuwd naar onze woningfondsen? Of wilt u gewoon eens kennismaken? Onze relatiemanagers staan voor u klaar en helpen u graag verder. Op al uw vragen zorgen Rob en Evelyn voor een passend antwoord. Maak gerust eens een (bel)gesprek met ze op een dag en tijdstip waarop dit voor u het beste uitkomt.