Dataspecialist Nick Nesterov ‘Ik kijk altijd: kan het makkelijker, beter, handiger’

Vijf jaar geleden begon Nick Nesterov als werkstudent bij Annexum. Maar, zoals vele andere werkstudenten die starten bij Annexum, na 5 jaar is hij er nog steeds! Als dataspecialist is hij verantwoordelijk voor alles wat met data te maken heeft, met name bij assetmanagement. Naast zijn werk is hij ook een actief hardloper en rent hij regelmatig marathons en andere wedstrijden. Zijn nieuwste doel: geld ophalen voor KIKA.

Digitale transformatie
Tijdens zijn studie Business Economics aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam werkte Nick aan het opstellen van het ‘hold/sell’ model voor assetmanagement. ‘Daarmee kunnen assetmanagers kijken hoe goed hun vastgoed het doet. En op basis daarvan bepalen: moeten we verkopen, het vastgoed optimaliseren of aanhouden. Daarna bleef ik hangen bij Annexum” zegt Nick lachend.
Hij was verantwoordelijk voor de digitale transformatie bij asset management en zorgde dat de huurdersadministratie beter ingericht werd.

Documenten opslag
‘Mijn functie laat zich niet echt goed omschrijven, maar je kunt zeggen dat ik verantwoordelijk ben voor alle data opslag. Zorgen dat alle documenten goed opgeslagen worden, ook als naslagwerk voor bijvoorbeeld nieuwe collega’s. Ik kijk altijd: kan het makkelijker, beter, handiger.” En ruimte voor initiatief bij Annexum is er altijd. ‘Annexum is een klein bedrijf waar echte professionals werken. We kunnen afzonderlijk van elkaar heel veel, maar samen nog veel meer. Dat vind ik zo mooi hier.”

Uit de hand gelopen hobby
Hardlopen is voor Nick een uit de hand gelopen hobby. “Ik vond dat nooit zo leuk om te doen, maar dat kwam omdat ik 20 kilo zwaarder was dan nu”, lacht hij. ‘Door spinning op de sportschool ben ik die kilo’s kwijt geraakt. En toen kwam corona en gingen alle sportscholen dicht. Toen moest ik wel.” Hij haakte aan bij een groepje hardlopers in Amsterdam. ‘En zij gingen iedere maand een wedstrijd lopen, om het leuk te houden. Want heel vaak lopen is gewoon niet leuk. Dan wordt het saai. Door wedstrijden te lopen houd je het leuk en afwisselend. Ik begon in 2019 met 1 wedstrijd en dit jaar heb ik er al 25 gelopen.”

Nieuwe doelen behalen
Maar ook alleen wedstrijden lopen was op den duur niet uitdagend meer voor Nick. ‘Ik help anderen om hun tijd te halen. Dat noemen ze hazen of pacen. En hij gaf zichzelf ook tijddoelen. “Mijn eerste marathon in Rotterdam deed ik in 3 uur 30. Dat moest natuurlijk beter! De marathon van Madrid deed ik binnen 3 uur. En nu wil ik binnen 2 uur 50 lopen. Ik hoef daarna niet sneller hoor. Het is eigenlijk helemaal niet goed voor je. En je moet er erg veel voor opofferen.”

Hardlopen voor KIKA
Na de tijddoelen en anderen helpen zocht Nick naar nog meer betekenis. ‘Ik wilde liefdadigheid koppelen aan mijn hardlopen. Ik dacht: als ik er geld mee kan ophalen, dan zou dat fantastisch zijn. Mijn moeder heeft vroeger geld op gehaald voor KIKA, dus de keuze was snel gemaakt.” Nick wil graag € 6.000 ophalen voor dit mooie doel tijdens de marathon van Chicago op 9 oktober 2023. Uiteraard is Annexum erg trots op Nick en heeft dit ook laten blijken middels een financiële bijdrage voor het goede doel.

Oproep
Wilt u Nick ook steunen bij het ophalen van geld voor KIKA? Dat kan via deze link:
https://www.runforkikamarathon.nl/nick-nesterov-chicago-2023/


Gerelateerde artikelen