Beleggen in zorgvastgoed

Een beleggingsniche met groeipotentie

Slimme zorgconcepten en nieuwe woonvormen zijn in opmars

Het ontwikkelen en aanbieden van slimme, gezonde huurobjecten met passende zorgconcepten vormt de basis van een kwalitatief hoogwaardige vastgoedmarkt voor ouderen.
Er is onder een koopkrachtige groep ouderen veel vraag naar kwalitatieve huurwoningen waar zorg aan huis op termijn mogelijk is.

Door de babyboomers groeit deze doelgroep de komende jaren aanzienlijk. Er zijn echter bijna geen huurwoningen die aan deze woonwens voldoen.
De markt is aan zet, een kans voor u als belegger!

Zorgveste Koetshuys Erica | Zorgresidentie in voormalig koetshuis

Zorgvastgoed, een niche met groeipotentie

Thuis wonen, een regulier verpleeghuis of een particuliere zorgvilla, de woon- en zorgbehoeftes voor ouderen veranderen. Het scheiden van huisvesting en zorg maakt zo de weg vrij voor particuliere initiatieven. Annexum werkt samen met ervaren en toonaangevende zorgaanbieders op goede locaties met een hoge bezettingsgraad. De solvabele huurders mét langjarige huurcontracten en de groeipotentie zorgen voor een interessant rendement. Wij houden u graag op de hoogte van emissies voor nieuwe fondsen met zorgvastgoed om in te beleggen.

Houd me op de hoogte

Beleggen in zorgvastgoed

Annexum Academy | Zorgvastgoed, u een zorg?

Onze opgebouwde expertise en ervaringen delen wij graag met startende en gevorderde beleggers. Daarom organiseerden wij in januari 2020 een Annexum Academy met als thema ‘Zorgvastgoed, u een zorg?’.  Sprekers Co Politiek, Rinus Vader en Bob Janse belichtten vanuit drie invalshoeken het speelveld van zorgvastgoed. Vanuit kansen en ontwikkelingen in de markt, de duurzaamheidsopgave in de bestaande omgeving en een voorbeeld van een uniek woonconcept dat jong én oud verbindt in een bijzondere woonoplossing in Rotterdam.

Bekijk de terugblik

Zorgvastgoed in cijfers

Icoon locatie/plaats
Circa 5 miljoen 65-plussers in Nederland in 2040
Icoon prijsstijging in Euro's
Senioren wensen comfort en luxe naar de eigen beurs
Icoon woningen
In 2030 ruim 600.000 woningen tekort voor ouderen
Icoon stijging
Stijging inkomen met zo'n 10 tot 20% door betere pensioenen
Icoon appartementen
€ 415 mln. aan investeringen in zorgvastgoed in 2019

Waar liggen kansen voor beleggen in zorgvastgoed?


Nederland vergrijst. Woon- en zorgbehoeftes voor ouderen veranderen. En er zijn nog te weinig passende en kwalitatief hoogwaardige alternatieven. Hoe ziet het zorgvastgoed, met de juiste service en zorg, er over 5 jaar uit? Huib Boissevain, CEO Annexum, laat u graag zien waar de kansen liggen.

Zorgvastgoed in het nieuws

Annexum | Rob Hanemaaijer | Relatiemanager
Rob Hanemaaijer
Annexum | Evelyn van Straaten | Relatiemanager
Evelyn van Straaten
Annexum | Robert Everts | Relatiemanager
Robert Everts

Vragen over beleggen in zorgvastgoed?

Heeft u een vraag of wilt u informatie ontvangen over de fondsen met zorgvastgoed van Annexum? Onze relatiemanagers staan voor u klaar en helpen u graag verder.

Neem contact met ons op