Annexum

Innovatief in vastgoed, toonaangevend in beleggingen

Vastgoedbeleggingsfondsen voor particulieren
Annexum biedt vastgoedbeleggingsfondsen voor particulieren. Bij ons belegt u in vastgoed in diverse segmenten; winkels, woningen, kantoren, supermarkten en meer. Onze vastgoed beleggingsobjecten bevinden zich op goede locaties, die hun geschiktheid voor de bedrijfsuitoefening van de huurders als belangrijkste kenmerk hebben.

Beleggen passend bij uw doelen
Annexum heeft, met een track record sinds 2000, veel kennis en ervaring in de vastgoedmarkt. We beleggen op transparante en innovatieve wijze in vastgoed en bieden u beleggingsmogelijkheden die passen bij uw situatie. Van investeren in de toekomst tot het bouwen van een oudedagsvoorziening. Wilt u uw vermogen behouden of laten groeien of een beter rendement op uw spaargeld? Met 22 fondsen in vijf verschillende beleggingscategorieën is er altijd een beleggingsfonds dat past bij u en uw doelen.

Persoonlijke dienstverlening
Annexum onderscheidt zich met een zo persoonlijk mogelijke dienstverlening en een uitgebreid netwerk in de vastgoedsector. Onze missie is om op het gebied van moderne technologie een marktleider te worden binnen onze branche. Veel nieuwe technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om de dienstverlening aan de klant te verbeteren. We spannen ons in om met behulp van nieuwe technologie onze klanten te blijven verrassen.

Ons verhaal

2000

Annexum door Huib Boissevain opgericht

42 jaar is Huib Boissevain als hij zijn zekere en goedbetaalde baan bij Zurich opzegt en Annexum opricht om particuliere beleggers interessante beleggingen in vastgoed aan te bieden.

2001

Plaatsing eerste kantorenfonds: De Geelvinck

Het allereerste beleggingsfonds dat Annexum plaatst, is kantorenfonds De Geelvinck, een kantoorgebouw van maar liefst 8.000 m2 aan de Bloemenmarkt in Amsterdam.

2001

Verhuizing naar WTC

Annexum verhuist naar haar huidige locatie in het World Trade Center in Amsterdam.

2007

Annexum breidt uit

Het tweede fonds, ‘Casino Amsterdam CV’ wordt in 2007 succesvol geplaatst. In dit jaar voegt Annexum ook het eerste winkelfonds toe aan de portefeuille.

Okt. 2009

Fusie met Bakkenist & Emmens

Om te groeien fuseert Annexum in oktober 2009 met aanbieder van vastgoedfondsen en branchegenoot Bakkenist & Emmens uit Zeist. De nieuwe combinatie heeft € 1,1 miljard aan niet-beursgenoteerd vastgoed onder beheer. Huib Boissevain blijft aan als algemeen directeur.

2010

Plaatsing eerste zorgfonds

Annexum besluit de breedte in te gaan en plaatst haar eerste zorgfonds. Inmiddels bestaat de zorgportefeuille van Annexum uit maar liefst 6 vastgoedobjecten met zorgappartementen en gezondheidscentra.

Jan. 2012

Annexum lijft Homburg Capital in

Met de overname wordt Annexum de grootste niet-beursgenoteerde aanbieder van vastgoedparticipaties en -obligaties in Nederland

2012

Herstructurering Supermarkt Fonds Nederland

2014

De markt trekt aan

In 2014 begint de vastgoedmarkt zich te herstellen en plaatst Annexum succesvol meerdere fondsen. 

2014

Annexum introduceert Buy2Let

Buy2Let wordt in april 2014 opgezet. Doel is het ontzorgen van particuliere beleggers bij de aankoop van woningen voor de verhuur. Het gaat daarbij vooral om kleinere transacties.

2016

Eerste emissie Super Winkel Fonds

In 2016 telt de portefeuille van het Super Winkel Fonds 27 supermarkten. Annexum doet een eerste emissie voor het Super Winkel Fonds na herfinanciering van de portefeuille door een grote Duitse bank. In 2017 rondt Annexum ook een tweede emissie voor Super Winkel Fonds met succes af.

2017

Introductie 2 nieuwe woningfondsen

Annexum verwerft het voormalige kantoorgebouw aan de Wattbaan 27 in Nieuwegein voor een nieuw te structureren woningfonds. Ook in Hoofddorp koopt Annexum in 2016 een, naar starterswoningen getransformeerd kantoorgebouw. Ter financiering van beide aankopen worden succesvolle emissies gerealiseerd en start Annexum met Woningfonds Hoofddorp en Woningfonds Nieuwegein.

2017

Diverse herfinancieringen

2017 is ook het jaar van meerdere herfinancieringen en samenvoegingen van fondsen. De markt trekt aan, de rente is laag en Annexum verstevigt haar portefeuille.

26 maart 2018

Besluitvormende vergadering voor nieuwe portefeuille met supermarktvastgoed

In 2018 deed zich de kans voor om het beheer over te nemen van een portefeuille met zowel Nederlands (21 objecten) als Duits vastgoed (24 objecten). De huurders zijn een mix van landelijke en regionale bekende ketens waaronder Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Lidl. Deze vastgoedportefeuille is gelijktijdig geherstructureerd en aantrekkelijk geherfinancierd, en ondergebracht in een nieuw fonds: Duits Nederlands Supermarkt Fonds.

Juli 2018

Nieuw fonds: Woningfonds Randstad 1

Annexum koopt twee woningprojecten in Nieuwegein en Zoetermeer voor een nieuw te structureren woningfonds: Woningfonds Randstad 1. Het betreft een transformatie de twee voormalige kantoorgebouwen tot wooncomplexen met in totaal 101 huurappartementen voor starters.

Oktober 2018

Emissie Woningfonds Randstad 1 in 4 weken afgerond

Het vierde woningfonds van Annexum heeft binnen vier weken € 7,8 miljoen aan equity weten op te halen. Het fonds bevat twee getransformeerde kantoorgebouwen met 101 starterswoningen in Zoetermeer en Nieuwegein.

1 januari 2019

Indiensttreding Henri Grevers bij Annexum

Henri Grevers is in dienst getreden bij Annexum als directeur Vastgoed en bestuurder van Annexum Beheer BV. In deze rol houdt Henri zich onder andere bezig met fund-, assetmanagement en acquisitie.

31 mei 2019

Supermarkt Fonds Nederland in 4 maanden voltekend

De totale emissie bedroeg ruim € 15,5 miljoen. De waarde van het vastgoed in dit fonds is € 108,2 miljoen en is daarmee één van de grootste niet beursgenoteerde Nederlandse supermarktfondsen. Het eigen vermogen dat is opgehaald, is aangewend voor de aankoop van een aantal nieuwe supermarkten als ook voor het verbeteren van de verhandelbaarheid.

19 juni 2019

Annexum koopt 4 woningcomplexen aan voor nieuw te structureren woningfonds

Annexum heeft, in Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Hoofddorp en Helmond, vier nieuwe woningprojecten verworven voor een nieuw te structureren woningfonds. Vastgoedontwikkelaar Cityside Apartments is verantwoordelijk voor de transformatie van de vier voormalige kantoorgebouwen tot wooncomplexen met in totaal 288 huurappartementen.

Juli 2019

Start emissie Woningfonds Starterswoningen 1

Overal zoeken starters naar een betaalbare woning. Dat maakt starterswoningen waardevol. Annexum ziet een kans voor investeerders: beleggen in woningen, met het nieuwe Woningfonds Starterswoningen 1. Vier objecten die tot huurwoningen zijn getransformeerd.

Oktober 2019

Emissie nieuw fonds: Duits Nederland Supermarkt Fonds

Het nieuwe fonds emitteert in het najaar van 2019. Met het opgehaalde vermogen wordt onder meer de positie van dit fonds verder verstevigt, wordt geïnvesteerd in de portefeuille en wordt de exploitatie gezonder gemaakt. Ook lost Annexum een aantal leningen af en worden bestaande beleggers die willen uitstappen gefaciliteerd.

Januari 2020

Investeren in bestaande 20 zeeschepen: spreiding en vaste kasstromen

Nu spaargeld en obligaties maar zo weinig opleveren, zoeken beleggers koortsachtig naar alternatieven om rendement te maken. Scheepvaart lijkt op het eerste gezicht een ‘buitenbeentje’ voor Annexum. Toch doen we in deze niche met de emissie voor NBZ (Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen NV) niets anders dan anders. Het beheer van dit beursgenoteerde scheepvaartbeleggingsfonds is in handen van Annexum.

Augustus 2020

Annexum bestaat 20 jaar

Annexum biedt vastgoedbeleggingsfondsen voor particulieren. Bij ons belegt u in diverse segmenten: winkels, woningen, kantoren en supermarkten. Met oog voor waarde en rendement. En dat al 20 jaar!

September 2020

Emissie Super Winkel Fonds in recordtempo afgerond

Beleggers konden, met een minimum inleg van circa € 10.000, toetreden tot één van de grootste niet-beursgenoteerde supermarktfondsen van Nederland. Vijf dagen later was de emissie volledig volgeschreven. De opbrengst wordt gebruikt om de portefeuille verder uit te breiden en te optimaliseren.

Oktober 2020

Lancering Open Woningfonds

Het Open Woningfonds is het eerste open-end fonds van Annexum. Beleggers kunnen het hele jaar door hun investering uitbreiden of (deels) verhandelen. De portefeuille bestaat voornamelijk uit residentieel vastgoed. Beleggers kunnen instappen vanaf € 5.000 en krijgen maandelijks interim-dividend uitgekeerd.

Annexum | Rob Hanemaaijer | Relatiemanager
Rob Hanemaaijer
Annexum | Evelyn van Straaten | Relatiemanager
Evelyn van Straaten

Vragen over beleggen of over de fondsen van Annexum?

Wilt u meer weten over beleggen, over onze fondsen of misschien over uw huidige portefeuille? Met ons persoonlijk kennis maken kan natuurlijk ook. Onze relatiemanagers staan klaar voor al uw vragen en helpen u graag verder. Wij zijn bereikbaar via 020 – 572 01 01 op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.30 uur. Maak eens vrijblijvend een afspraak!

Neem contact met ons op