Financial Controller Luis da Silva Henriques: “Ik ben echt een verbinder op de afdeling”

Sinds september 2022 vervult Luis da Silva Henriques de functie van Financial Controller, waarmee hij verantwoordelijk is voor de financiële reporting van Annexum. Hij stapte naar Annexum over vanuit de behoefte aan een betere werk / privé balans. Op kantoor is de familieman ook een echte verbinder. Collega’s zijn altijd welkom om met vragen bij hem te komen. 

De van oorsprong Portugese Luis startte direct uit de schoolbanken bij een multinational waar hij in de 21 jaar dat hij daar werkte de fijne kneepjes van het vak leerde. ‘Ik leerde boekhouden, maar ook managen en besturen, dat is bij zo’n groot bedrijf heel erg interessant’. In verband met zijn roots werkte hij veel voor klanten in Zuid-Amerika en Zuid-Europa. Alhoewel hij een man van de cijfertjes is, vindt hij de mensen veel interessanter. ‘Ik vind het leuk om de klant echt helemaal te verzorgen. Het gevoel geven dat ze serieus worden genomen en dat er tijd aan ze wordt besteed.’.

Toch was het voor Luis belangrijker om een betere werk / gezin balans te krijgen. Bij Annexum voelde het gelijk goed vanaf het eerste gesprek. ‘Ik ging van een plek waar de hele dag eigenlijk al vast lag, naar een bedrijf waar veel meer vrijheid is voor eigen invulling, en ontwikkeling mogelijk is.’ Bij Annexum is het blijven leren erg belangrijk. Werknemers kunnen elk jaar een opleiding volgen die aansluit bij hun werk. ‘Ik heb daar natuurlijk gelijk gebruik van gemaakt en heb de Risk opleiding gevolgd. Erg interessant, echt iets wat ik nog graag wilde doen.

Als Financial Controller is Luis verantwoordelijk voor de administratie van Annexum. Hij zorgt dat alles goed wordt geadministreerd, maakt de reportings naar de aandeelhouders, AFM en DNB.

Daarnaast ziet hij zichzelf als de ‘papa’ van de afdeling. ‘Ik ben een zorgzaam iemand en ben echt een verbinder van de afdeling. Collega’s komen vaak naar me toe met vragen. Daar houd ik van. Wat dat betreft ben ik echt een Portugese familieman. Bij mij thuis staat de deur ook altijd open. In het weekend is het bij ons altijd volle bak, tussen de 10 en 15 man aan de tafel, lekker bbq-en. Heerlijk!
Mijn collega’s noemen me daarom ook wel eens gekscherend Loco Luis,’ lacht hij hard.


Gerelateerde artikelen