Annexum rondt nieuwe financiering Super Winkel Fonds met Postbank en Berlin Hyp succesvol af

Super Winkel Fonds | Coop | Zwolle, Maagjesbolwerk

Super Winkel Fonds | Coop | Zwolle, Maagjesbolwerk

Annexum heeft een nieuwe financiering voor een deel van haar supermarktportefeuille afgesloten. De banken Postbank en Berlin Hyp hebben gezamenlijk voor € 112 miljoen een financiering verstrekt aan Super Winkel Fonds N.V., één van de grootste niet-beursgenoteerde supermarktfondsen toegankelijk voor particulieren van Nederland.

Portefeuille Super Winkel Fonds N.V.

De gefinancierde portefeuille is opgebouwd uit onder meer 36 supermarkten verspreid over 33 objecten in Nederland. De portefeuille heeft een totale vloeroppervlakte van 87.500 m², een bezettingsgraad van circa 99% en genereren gezamenlijk voor circa € 14 miljoen aan bruto huurinkomsten. De huurcontracten hebben een gemiddelde looptijd van circa 5 jaar.

Recente emissie

Annexum heeft tijdens een recente emissie van het Super Winkel Fonds N.V. € 5 miljoen opgehaald bij particuliere beleggers. Met de opbrengst van deze emissie is onlangs nieuw supermarktvastgoed aangekocht, een Jumbo supermarkt aan de Kastelenstraat 70 in Amsterdam. Vanwege de grote belangstelling gaat Annexum later dit jaar opnieuw emitteren.

Meer weten over beleggen in het Super Winkel Fonds?
Vraag de uitgebreide brochure en prospectus aan via annexum.nl/supermarkten

Adviseurs financieringsproces

Annexum werd juridisch geadviseerd door Van Doorne en Postbank en Berlin Hyp door Noerr en Warendorf. Andere betrokken adviseurs bij het financieringsproces waren Colliers, Allen & Overy en PwC.


Gerelateerde artikelen