Annexum verkoopt 155 appartementen aan Prime Pitch Asset Management

Portefeuille Woningfonds Apeldoorn CV verkocht

Annexum heeft namens één van haar fondsen een woningcomplex in Apeldoorn verkocht aan Prime Pitch Asset Management. Het complex bestaat uit 155 appartementen verdeeld over drie woontorens, gelegen nabij winkelcentrum De Mheen. De nieuwe eigenaar brengt de woningen onder in een fonds met als doel deze langjarig te exploiteren en verder te optimaliseren.

“De afgelopen tijd zijn diverse grootschalige woningportefeuilles verkocht. Deze transactie toont aan dat ook voor single-assets veel belangstelling bestaat onder met name particuliere beleggers en fondsenbouwers,” aldus Martijn Derks van JLL.

“De verkoop van het vastgoed uit het in 2010 opgerichte woningfonds past goed binnen de strategie van Annexum. Het creëert ruimte om ons verder te richten op zorgvastgoed, supermarkten en woningen voor starters,” licht Henri Grevers, Directeur Vastgoed en Bestuurder Annexum Beheer BV toe. “Een goed voorbeeld is de lopende emissie voor ons nieuwste fonds: Woningfonds Starterswoningen 1, met vier objecten die tot 288 huurwoningen zijn getransformeerd. Overal zoeken starters naar een betaalbare woning en dat maakt starterswoningen waardevol. Annexum ziet hierin een kans voor investeerders.”

JLL en Core notariaat adviseerden Annexum. Prime Pitch werd juridisch geadviseerd door Bilt advocaten. Het property management is in handen van Nederwoon Vastgoedbeheer.


Gerelateerde artikelen