Annexum ziet waarde vastgoedportefeuille in 2017 stijgen

Annexum | innovatief in vastgoed, toonaangevend in beleggingen

Annexum ziet de totale waarde van haar vastgoedportefeuille in 2017 met 4,5% stijgen ten opzichte van 2016.

Waardestijging kantoren en woningen
De waardestijging van de brede vastgoedportefeuille van Annexum is een mooie afspiegeling van de aantrekkende economische marktomstandigheden in Nederland. De woningmarkt blijft op stoom en beleggen in kantoren is mede door de groei in vraag na lange tijd weer interessant en rendabel. Annexum zag dan ook haar kantorenportefeuilles met 6,8% en haar woningportefeuilles met 7,5% in waarde stijgen.

Positieve economische ontwikkelingen
Huib Boissevain, CEO Annexum: “De mooie groei in waarde van onze portefeuille onderstreept de huidige positieve economische ontwikkelingen. De verbeterde marktontwikkelingen die een aantal jaren geleden voor het eerst zichtbaar werden in vastgoed in de Randstad, breiden zich nu als een olievlek door het gehele land uit.

Prognose 2018 en verder
Boissevain: “Ik voorzie de komende jaren een verdere waardestijging van onze portefeuille. Ondanks dat de hypotheekrente net omhoog is gegaan en dit de komende tijd zal blijven doen. De combinatie van de toenemende vraag naar vastgoed en de stabiele huurovereenkomsten, leveren onze belegger een mooi rendement op. Ook onze supermarktfondsen doen het trouwens onverminderd goed. De huidige concurrentie van online aanbieders vormt mijn inziens geen dreiging, eerder een stimulans om de business aan te passen aan de gewenste beleving van de klant. Wat betreft de toekomst van retail non-food blijf ik wel kritisch. Deze sector heeft zijn bodem nog niet bereikt.”

Gerelateerde artikelen