Vastgoedsector helpt Hartstichting aan meer AED’s in Nederland

Vastgoedsector Hartproof

Op de bijeenkomst ‘Vastgoed Ambassadeurs & De Hartstichting’ is het initiatief besproken om met vastgoedeigenaren in Nederland een sluitend netwerk te realiseren van defibrillatoren (AED’s) die zijn geregistreerd bij het reanimatie-oproepsysteem. Gebouweigenaren Newomij, Zadelhoff en Annexum ondersteunen deze campagne van de Hartstichting en treden op als ambassadeurs om de ruim 3.000 AED’s in gebouwen mogelijk te maken.

Waar gaat het om?

Vastgoedeigenaren willen met de Hartstichting van heel Nederland één 6-minutenzone te maken. Floris Italianer, directeur van de Hartstichting: ‘We voeren campagne om het netwerk van geregistreerde AED’s sluitend te krijgen Maar daar hebben we wel voldoende gebouwen mét AED’s voor nodig. Op dit moment komen we nog zo’n 3.000 AED’s te kort. We weten ook waar we ze nodig hebben. Wat zou het mooi zijn als vele vastgoedeigenaren ons helpen onze missie te volbrengen: Een landelijk netwerk van 24/7 toegankelijke AED’s.’

Zo redden we levens

Elke week krijgen ruim 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Bij een hartstilstand telt elke minuut. Als het slachtoffer binnen 6 minuten gereanimeerd wordt en een AED wordt aangesloten, is de overlevingskans het grootst. Daarom is het belangrijk dat er genoeg AED’s buiten hangen en zijn aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem van Nederland, HartslagNu. Dit oproepsysteem wordt bij een 112-melding van een hartstilstand geactiveerd en stuurt burgerhulpverleners met AED naar het slachtoffer. Burgerhulpverleners zijn gemiddeld 2,5 minuten eerder aanwezig bij het slachtoffer dan de ambulance. Zo kunnen vele levens worden gered.

Zowel spreiding als aantal AED’s verbeteren

Op stand van ProperyNL op de Provada, het jaarlijkse ontmoetingspunt van de vastgoedbranche, meldden zich naast Newomij, Zadelhoff en Annexum spontaan al diverse vastgoedeigenaren. Gezamenlijk met de Hartstichting werken ze samen aan een duurzaam netwerk van gebouweigenaren en investeren in één 6-Minutenzone. Werkt u ook mee aan een hartveiliger Nederland? Kijk voor meer informatie op www.hartstichting.nl/reanimatie.

 

Bron: Hartstichting | PropertyNL


Gerelateerde artikelen