Webinar ‘Het vacuüm van de woningmarkt’

Hoe heffen we het op en welke rol spelen beleggers daarin?

  • Annexum houdt hierbij rekening met uw privacy

De woningmarkt in Nederland is nog nooit zo bewogen geweest. De bouwopgave om voor 2030 900.000 nieuwe woningen te bouwen staat danig onder druk. Ondanks het feit dat de overheid veel maatregelen neemt om het bouwen van woningen te versnellen. Woningcorporaties, de aangewezen partijen om betaalbare woningen te creëren, hebben echter onvoldoende financiële middelen om in de gehele bouwopgave te voorzien. Wie pakt deze uitdaging dan op? De enige groep die financieel krachtig genoeg is zijn beleggers. Maar die worden op alle fronten uit de woningmarkt geweerd. In dit webinar gaan Huib Boissevain en Jeppe de Boer (Annexum) in gesprek met Serge de Lange (PwC) en Jasper de Groot (Pararius) onder leiding van Gerben van Driel en nemen we u mee in de huidige ontwikkelingen in de woningmarkt, hoe het vacuüm heeft kunnen ontstaan en hoe we eruit moeten komen.

Sprekers:
Jasper de Groot richtte in 2006 het toonaangevende Nederlandse huurplatform Pararius op. Als directeur van de overkoepelende organisatie TreeHouse is hij verantwoordelijk voor strategie, sales en marketing. Tot de TreeHouse groep behoren tevens de labels, Huurwoningen.nl, Pararius Office, Realstats en Leadflow waar gezamenlijk iets meer dan 70 mensen werkzaam zijn vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam en twee kleinere kantoren in Amsterdam en Breda.

Serge de Lange is Industry Leader Real Estate and Tax Partner bij PwC Nederland. Hij geeft belastingadvies in grote en complexe vastgoedtransacties. Zijn expertise zijn vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting, btw en beursgenoteerde vastgoedfondsen.

Huib Boissevain is oprichter en CEO van Annexum, waarmee hij sinds 2000 particuliere- en institutionele beleggers de mogelijkheid biedt om te beleggen in vastgoed. Eerder bekleedde Boissevain diverse leidinggevende functies in de financiële wereld, bij onder meer Van der Moolen, Zurich, Rabo Securities en VastNed. Vanuit die ervaring ontstond zijn enthousiasme voor productontwikkeling en innovatie op het gebied van vastgoedbeleggingen.

Jeppe de Boer is sinds 2022 partner bij Annexum. Hij heeft een lange staat van dienst in Europees vastgoed, was Investment Banker bij Goldman Sachs en bekleedde senior bestuurs- en managementposities bij verschillende internationale ondernemingen.