Webinar ‘Verduurzaming in de vastgoedsector’

Welke invloed hebben de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties op vastgoed(beleggingen)?

Stuur mij de link naar het webinar:

  • Annexum houdt hierbij rekening met uw privacy

Een einde aan armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de ontwikkelingsagenda van de Verenigde Naties die uit 17 doelen bestaat en overheden richting geven voor hun beleid.

Steeds meer beleggers zien deze doelen als een belangrijke strategische leidraad in hun beleggingsproces. Eén van de doelen is natuurlijk de verduurzaming van steden. En juist op het behalen van deze duurzaamheidsdoelstelling heeft de vastgoedsector grote invloed. Dat zit voor een groot deel in de bouwfase (CO2 uitstoot), maar voornamelijk ook in het energieneutraal maken van gebouwen.

In dit webinar legt CEO Huib Boissevain uit hoe Annexum invulling geeft aan de stevige verduurzamingsopgave. Hij gaat daarbij, onder leiding van Gerben van Driel (bekend van o.a. RTLZ) in gesprek over kansen, uitdagingen en concrete oplossingen met drie toonaangevende experts.

Sprekers:

Nicole Maarsen werkt als adviseur aan diverse initiatieven in de sector. Met haar ervaring als financier, ontwikkelaar, belegger en vermogensbeheerder werkt zij aan initiatieven die het verschil maken op thema’s zoals duurzaamheid, circulariteit en inclusie. Momenteel is zij o.a. voorzitter van de Taskforce Tijdelijke Huisvesting en werkt zij als Raad van Toezicht van Home.Earth aan een meetbare uitwerking van het “doughnut for construction’ concept: het vinden van een balans tussen een menswaardig bestaan als ondergrens en de planetaire grenzen als plafond. Nicole is voorzitter van het bestuur in Nederland van Urban Land Institute en eerder was Nicole directeur vastgoedbeleggingen bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Sebastiaan Andringa is eigenaar van Vastgoedneutraal waarmee bij vastgoedeigenaren helpt met het verduurzamen van hun vastgoed. Dat gaat van een inventarisatie van de mogelijkheden tot verduurzamen tot daadwerkelijke begeleiding bij bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen en laadpalen. Voorheen was Sebastiaan assetmanager bij Annexum.

Robert Langman is bouwspecialist duurzaamheid bij Jumbo Supermarkten en helpt de supermarkten verduurzamen. Jumbo heeft ambitieuze doelen met betrekking tot energie en emissie gesteld om de Jumbo formule toekomstbestendig te maken. Eerder was Robert werkzaam in de rol van duurzaamheidsarchitect.

Huib Boissevain is oprichter en CEO van Annexum, waarmee hij sinds 2000 particuliere- en institutionele beleggers de mogelijkheid biedt om te beleggen in vastgoed. Eerder bekleedde Boissevain diverse leidinggevende functies in de financiële wereld, bij onder meer Van der Moolen, Zurich, Rabo Securities en VastNed. Vanuit die ervaring ontstond zijn enthousiasme voor productontwikkeling en innovatie op het gebied van vastgoedbeleggingen.