5 Redenen om in vastgoed te beleggen

5 Redenen om in vastgoed te beleggen

Beleggen in vastgoed is één van de mogelijkheden om uw geld te laten renderen. Bij investeringen in vastgoed gaat het veelal om beleggingen in commercieel vastgoed, zoals kantoren, winkels en bedrijfspanden. Maar ook woningen behoren tot beleggingsvastgoed. Bij al deze soorten vastgoedbeleggingen horen specifieke kwaliteiten, kenmerken en risico-rendementsprofielen. Er zijn veel redenen waarom mensen besluiten te investeren in vastgoed.

Meer weten over investeren in vastgoed?

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws via dit e-mailadres:

  • Annexum houdt hierbij rekening met uw privacy

1. Rendement

Vastgoedbeleggingen kunnen rendement opleveren. Zo kunnen inkomsten uit verhuur van een vastgoedobject een stabiele cashflow genereren. Daarnaast levert investeren in vastgoed ook een andere vorm van rendement: overwaarde. In de loop van de tijd wordt vastgoed namelijk vaak meer waard. Als u of uw fondsbeheerder besluit een vastgoedobject in de toekomst te verkopen, kan deze overwaarde u extra vermogen opleveren.

Let wel: een optimale belegging is een belegging met een zo laag mogelijk risico en een zo hoog mogelijk rendement. Om dit te bereiken, is spreiding een goede tactiek.

2. Genereren van een extra inkomensstroom

Beleggen in vastgoed biedt een mogelijkheid om een passief inkomen te creëren. Dit zijn inkomsten die niet voortkomen uit loondienst of van ander zelf uit te voeren werkzaamheden. U kunt met de verhuur van een vastgoedobject een extra inkomensstroom opbouwen.

3. Vastgoed is een materiële waarde

Anders dan bij vermogen op uw spaarrekening gaat het bij vastgoed om materiële waarden. Het verschil tussen een geldwaarde en een materiële waarde is 1) dat achter een materiële waarde een reële waarde schuilgaat en 2) dat deze reële waarde bij een geldwaarde ontbreekt. Materiële waarden hebben voor u als investeerder enkele voordelen. Zo kunt u ze belenen en beschermen materiële waarden u tegen inflatie.

4. Inflatiebestendig

Met een spaarrente die rond het nulpunt schommelt, kan het geld op uw spaarrekening door de jaren heen minder waard worden door inflatie. Zoals eerder al kort genoemd, bewegen de inkomsten vanuit vastgoed echter mee met de inflatie, want u mag de huur die u in rekening brengt evenredig met de inflatie laten stijgen. Wanneer de inflatie aantrekt, zullen de inkomsten uit vastgoed ook stijgen.

5. Mogelijke belastingvoordelen

Als uw vermogen boven een bepaalde drempel uitkomt, moet u vermogensbelasting betalen. Dit kan een reden zijn om te investeren in vastgoed. Als het vastgoedobject dat u koopt namelijk niet uw woonadres is, wordt het gezien als een belegging. Beleggingen kunnen volgens het belastingstelsel in Box 3 vallen, in welk geval de huurinkomsten niet worden belast. Zodoende kan het rendement bij beleggen in vastgoed hoger uitvallen dan wanneer het enkel op uw bankrekening staat.

Een ander voordeel van directe vastgoedinvesteringen is dat u bij de verkoop van uw vastgoed geen belasting over de winst hoeft te betalen. U kunt uw vastgoed verkopen en het verschil tussen de oorspronkelijke aankoopprijs en de actuele verkoopprijs belastingvrij opstrijken.

Annexum | Rob Hanemaaijer | Relatiemanager
Rob Hanemaaijer
Annexum | Evelyn van Straaten | Relatiemanager
Evelyn van Straaten

Maak eens vrijblijvend een afspraak

Heeft u interesse om te investeren in vastgoed zoals woningen, kantoren en supermarkt- en zorgvastgoed? Bent u benieuwd naar het rendement van onze beleggingsfondsen? Of wilt u gewoon eens kennismaken?

Onze relatiemanagers staan voor u klaar en helpen u graag verder. Op al uw vragen zorgen Rob en Evelyn voor een passend antwoord. Maak gerust eens een (bel)gesprek met ze op een dag en tijdstip waarop dit voor u het beste uitkomt.

Vastgoed als beleggingsobject

Investeren in vastgoed is een gewilde beleggingscategorie bij beleggers. Annexum heeft, als een van de weinige aanbieders, een brede beleggingsportefeuille. Bij ons belegt u als particuliere belegger in woningen, kantoren en supermarkt- en zorgvastgoed. Met oog voor waarde en rendement. En dat al ruim 20 jaar.

We houden de actualiteit rondom investeren in vastgoed nauwlettend in de gaten. En publiceren regelmatig blogs, whitepapers en nieuws over te verwachten emissies. Via onze nieuwspagina blijft ook u goed op de hoogte!

Bekijk het actuele nieuws

Beleggen in vastgoed