Björn Kuipers

Spreker Annexum Academy | De supermarkt

Björn Kuipers

Wat zijn de trends in de supermarkt? En kiezen consumenten inderdaad voor meer beleving?

Björn Kuipers treedt na zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in de voetsporen van zijn vader. Die is een verdienstelijk scheidsrechter in het amateurvoetbal en runt een supermarkt. Björn doet hetzelfde. Samen met zijn vrouw bestiert hij een Jumbo-supermarkt in zijn woonplaats Oldenzaal.

Daarnaast manifesteert hij zich jarenlang als topscheidsrechter. In zijn actieve scheidsrechtersloopbaan fluit Björn op nationaal en internationaal profniveau. Hij is de baas op het veld tijdens EK-kwalificatiewedstrijden en bij wedstrijden voor de UEFA Cup.

Door de ogen van de ondernemer Björn Kuipers:
‘Kijk niet naar wat het kost, maar naar wat het opbrengt.’

In 2009 promoveert Björn naar de hoogste klasse van arbiters binnen de Europese Voetbalbond. In 2012 maakt hij deel uit van de selectie van 12 scheidsrechters tijdens het EK en in 2013 is hij hoofdscheidsrechter in de finale van de UEFA Europe League.

2014 is een topjaar voor Kuipers. Hij en zijn team worden benoemd tot een van de arbitragegroepen die dat jaar naar het WK in Brazilië mogen.

In 2016 komt er een boek over hem uit, getiteld Björn. Datzelfde jaar wordt zijn filiaal verkozen tot beste Jumbo van Nederland.

Tijdens de finale van de Europa League in 2018 floot Björn en vertegenwoordigde hij ons land op het WK in Rusland.

 

Maak kennis met Björn Kuipers

Interview Björn Kuipers

Een terugblik op de Annexum Academy