Rising Star: Britt Corbijn, Assetmanager Winkels bij Annexum

Annexum | Britt Corbijn | Junior Assetmanager Winkels

In de rubriek van Vastgoedmarkt stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star deze keer is Britt Corbijn van Annexum.

  • Naam: Britt Corbijn
  • Leeftijd: 26
  • Opleiding: Vastgoed & Makelaardij aan de Fontys Hogeschool Eindhoven
  • Ik ben: Bij Annexum werkzaam als Assetmanager voor twee supermarktfondsen

Waarom vastgoed?

Mijn eerste keus ging aanvankelijk uit naar een meer creatieve opleiding, namelijk Ruimtelijk Ontwerp. Naar aanleiding van een toelatingsgesprek kreeg ik echter een  afwijzingsbrief waarin stond dat ze mij te commercieel vonden en ik daarom was afgewezen. Zodoende ben ik mijn tweede keus ingerold: Vastgoed. Ook een goede keus, want nog steeds doe ik mijn werk met heel veel plezier.

Het mooiste vastgoedobject

Kerken zijn overal anders en prachtig. Ze zitten vol pracht en praal, zijn met veel toewijding gebouwd and last but not least, het is een bijzonder duurzaam gebouw. Duurzaamheid draait niet alleen om energiebesparing. Het betekent ook dat er duurzaam wordt omgegaan met grondstoffen. Kerken zijn hier een uitstekend voorbeeld van, ze staan er immers al eeuwen.

Mijn hart ligt bij winkels

Met stip op 1: winkels. De dynamiek in deze sector is zo leuk. Het sterke verband tussen het vastgoed, de retailer en de consument zorgt dat je vanuit verschillende invalshoeken naar het vastgoed kijkt. Als de ondernemer het goed doet, doet het vastgoed het goed en andersom, dus hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we een winkelgebied neerzetten dat aansluit op de (lokale) vraag van de consument en voldoet aan de tijdsgeest. Persoonlijk vind ik het leuk om maatschappelijke- en economische trends en ontwikkelingen te volgen en dit te vertalen naar de gebouwde omgeving. Met partijen samenwerken die dit snappen en hun ervaring hierin delen geeft mijn werkdag echt een boost!

Belangrijkste trend

Dataverwerking. Do I need to say more?

Mustsee

  • Kijkerstip: Zomergasten met Daan Roosegaarde (zie mijn rolmodellen).
  • Leesvoer: Roadtrip to Innovation. Innovatie is net als ‘beleving’ een populair containerbegrip. Dit boek brengt het woord weer terug naar de essentie en geeft bruikbare tools voor de inzet ervan.

Grootste kans voor vastgoedprofessionals

Dat ben jezelf. Zorg dat je niet net zo onroerend wordt als het vastgoed. Denk in mogelijkheden en doe inspiratie op door naar andere sectoren te kijken en verbanden te leggen met het vastgoed. Juist hierdoor ga je dingen zien die anderen niet zien. Daag jezelf uit en blijf nieuwsgierig.

Mijn rolmodel

Daan Roosegaarde. In het programma Zomergasten werd hij geïnterviewd. Hij is echt een vrije geest die op een creatieve en kunstzinnige wijze innovatieve oplossingen bedenkt voor vraagstukken omtrent leefbaarheid en de bebouwde omgeving. Een van zijn uitvindingen is de Smart Highway. Een energie neutrale snelweg die hij heeft bedacht in samenwerking met Heijmans. Dit soort ideeën herinneren mij eraan dat je niet alleen moet focussen op het probleem, maar zeker ook op de kansen.

Ik zou mij willen ontwikkelen in…

In mijn volgende functie wil ik: plaatsnemen op de stoel van Huib Boissevain. Just joking ;). Bij Annexum is er volop ruimte om mezelf op zowel zakelijk als persoonlijk vlak te ontwikkelen en dat binnen het bedrijf in te zetten. Voor mij is er nog genoeg te leren, dus ik kijk nog niet te ver vooruit naar een volgende functie.

Ik heb het meest geleerd van…

Een cliché, van mijn moeder. Ze heeft me geleerd door te zetten, ook als het even tegenzit. Hard work pays off!

Over 5 jaar ben ik…

31. Oef dat is al zo! Het is goed om een doel voor ogen te hebben. Voor mij zou dat zijn om aan het roer van een mooi bedrijf te staan, het verder te brengen samen met de mensen die er werken en het beste uit hen en het bedrijf te halen. Daarnaast wil ik me ook op een breder vlak ontwikkelen en de opleiding interieurvormgeving volgen. Het vastgoed blijft in elk geval in beeld.

Favoriete apps

WhatApp, Spotify en Flitsmeister

Laatst bezochte evenement

HPP Pitch en Matchmaking day’ een middag waarbij onder andere publieke partijen een vraagstuk (pitch) ter tafel brengen en voorleggen aan de deelnemers. Het event werd georganiseerd door HPP (Holland Property Plaza).

Het opvallendste bericht van de afgelopen maand

Elk artikel dat te maken heeft met de klimaatdoelen en de demonstraties daartegen. Zoveel mensen, zoveel meningen. Ik ben erg benieuwd hoe de klimaattransitie zich verder ontwikkeld en hoop op de inzet van meer duurzame oplossingen, zoals de smarthighway en de stekkerloze airco.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met…

Sporten, tijd doorbrengen met vrienden en samen met mijn vriend leuke steden bezoeken.

Transportmiddel

Mijn Volvo V40 en als mijn agenda het toelaat de trein.

Vrijmibo/hangout

Eerst de werkweek in Amsterdam afsluiten met een borrel bij De Blauwe Engel en dan door naar L’avenue of De Vooruitgang in Eindhoven.

 

Bron: Vastgoedmarkt 


Gerelateerde artikelen