Beleggingsmaatschappij Grondfonds I BV

5 woningprojecten zonder grond in Nederland

Informatie over Beleggingsmaatschappij Grondfonds I BV

Beleggingsmaatschappij Grondfonds I BV is in 2007 gestart en belegt indirect in grondposities waarop koopwoningen zijn gerealiseerd. De opzet van het fonds is met name gericht op starters op de woningmarkt. Normaal gesproken worden woningen inclusief grond verkocht. Met dit concept koopt de starter de woning in eerste instantie zonder grond, waardoor de woning bij aanvang beter betaalbaar is. De grondposities bevinden zich in 5 woningprojecten gespreid over de locaties Arnhem, Beuningen, ’s-Hertogenbosch, Heumen en Lelystad.

De Stichting Grondfonds Obligaties heeft in juni 2019 de portefeuille met grondposities aangekocht.

Kenmerken

 • Beleggingsfonds gericht op starters op woningmarkt
 • Indirect beleggen in grondposities
 • 5 woningprojecten gespreid in Nederland

Vastgoedportefeuille

 • Arnhem, De Kersentuin 
  Een nieuw en hoogwaardig appartementencomplex met riante koopappartementen in de Arnhemse wijk Malburgen, op de zuidoever van de Rijn.
 • Arnhem, Stadsheren
  Op de zuidoever van de Rijn, op steenworp afstand van het centrum van Arnhem ligt het woningcomplex Stadsheren. Ruime woningen, verdeeld in huurwoningen en koopwoningen.
 • Beuningen, Poort van Nimwegen
  Appartementen met eigen parkeerplaats aan de Burgemeester Geradtslaan aan het nieuwe Amaliaplein. Het appartementencomplex staat op de grens van het oude centrum en het Oranjekwartier. De appartementen variëren van 77 m² tot 127 m².
 • ’s Hertogenbosch, Wielsem
  Stadswoningen en appartementen boven een winkelcentrum. De grootte van de woningen varieert van 75 m2 tot 102 m2.
 • Lelystad, Olympia Lelystad
  Olympia Lelystad is een project waarbij appartementen boven een winkelcentrum zijn gebouwd.

Toelichting

Fondsconcept

De ‘starter’ kan de grond later (na een periode van precies van zes of tien jaar) bijkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs (grondwaarde en vergoeding voor de financiering van de voorgaande zes of tien jaar). In het geval dat de starter tussentijds verhuist en de woning inclusief grond verkoopt, deelt het fonds en daarmee de belegger in de verkoopwinst van de woning.

Risico's

Het is raadzaam om de kansen en risico’s bij beleggen zorgvuldig af te wegen

Het beleggen in onroerend goed, waaronder dit fonds, brengt risico’s met zich mee zoals bijvoorbeeld het verhuur- en leegstandsrisico-, renterisico en financieringsrisico. Beleggers dienen zich te realiseren dat er een mogelijkheid is dat zij minder terugkrijgen dan zij hebben ingelegd. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Panden van Beleggingsmaatschappij Grondfonds I BV

Arnhem, De Kersentuin

Arnhem, Stadsheren

Beuningen, De Poort van Nimwegen

Lelystad, Olympia Lelystad

's Hertogenbosch, Wielsem

Evelyn van Straaten

Vragen over beleggen of over de fondsen van Annexum?

Wilt u meer weten over beleggen, over onze fondsen of misschien over uw huidige portefeuille? Met ons persoonlijk kennis maken kan natuurlijk ook. Onze relatiemanagers staan klaar voor al uw vragen en helpen u graag verder. Wij zijn bereikbaar via 020 – 572 01 01 op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.30 uur. Maak eens vrijblijvend een afspraak!

Annexum Nieuwsbrief Vastgoed en Beleggen

Mis niets! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Wilt u ook elke maand het vastgoednieuws uit de markt en onze kijk op vastgoed en beleggen ontvangen? En als eerste het nieuws over onze emissies? Meer dan 10.000 beleggers, van beginner tot gevorderd, ontvangen maandelijks onze nieuwsbrief. Wij houden ook u graag op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief Annexum

Het laatste vastgoed- en beleggingsnieuws ontvangen?

 • Annexum houdt hierbij rekening met uw privacy
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.