Alle gemiddelde woningkoopsommen per provincie nu beschikbaar

Stijgende koopsommen woningen

Wat waren nu per provincie de gemiddelde koopsommen bij verkochte woningen? Over heel Nederland genomen betaalden kopers in september gemiddeld € 314.300 voor een bestaande woning. Het is de derde maand op rij dat de koopsom boven de € 310.000 uitstijgt tot gemiddeld € 313.300 in het derde kwartaal. Dat meldt Woningmarktcijfers.nl.

In september vonden  in totaal 18.300 transacties plaats, dat is 11,3% meer dan vorig jaar. De tabellen van Woningmarktcijfers.nl tonen eerst de provinciale ontwikkelingen van september in vergelijking met september vorig jaar. Vervolgens de cijfers over de eerste negen maanden van dit jaar vergeleken met deze maanden in 2018.

Gemiddelde koopsom bestaande woningen Nederland 2015-2019

Grote verschillen

In de eerste negen maanden van dit jaar betalen kopers gemiddeld € 306.200 voor hun woning, 7,4% meer dan vorig jaar is deze periode. Vanwege de behoorlijke transactiestijging in september bedraagt de achterstand over negen maanden slechts 1,9%. De verschillen per provincie zijn groot. De grootste koopsomstijging zien we in Zeeland (+12%), De grootste stijging van transacties in Flevoland (+7,7%).

Bekijk het volledige rapport op www.woningmarktcijfers.nl.

 

Bron: VastgoedJournaal


Gerelateerde artikelen