Emissie Supermarkt Fonds Nederland van Annexum snel voltekend

Emissie Supermarkt Fonds Nederland

De emissie voor het Supermarkt Fonds Nederland van Annexum is binnen 4 maanden voltekend. De totale emissie bedroeg ruim € 15,5 miljoen. De waarde van het vastgoed in dit fonds is € 108,2 miljoen en daarmee is het fonds één van de grootste niet beursgenoteerde Nederlandse supermarktfondsen. Het eigen vermogen dat is opgehaald, is aangewend voor de aankoop van een aantal nieuwe supermarkten als ook voor het verbeteren van de verhandelbaarheid.

Supermarkt Fonds Nederland

Supermarkt Fonds Nederland bestaat sinds 2010 en bezit 25 objecten verspreid over Nederland. Dit zijn 24 supermarkten en 1 winkellocatie. Huurders zijn onder meer supermarktketens Albert Heijn, Dirk, Jumbo en Plus. De totale verhuurde vloeroppervlakte bedraagt circa 44.700 m2. Na een aantrekkelijke herfinanciering van het fonds in 2017 is de rente aanzienlijk gedaald. Deelname aan deze emissie en daarmee toetreden tot het fonds, betekende voor de instappende belegger een geprognosticeerd direct beleggersrendement van 8,3%.

Veel nieuwe klanten

Huib Boissevain, CEO Annexum: “We zijn verheugd om te zien dat niet alleen veel bestaande beleggers in het fonds participaties hebben bijgekocht, maar dat daarnaast 200 nieuwe beleggers in dit supermarktfonds toe zijn getreden. Dat betekent dat het fonds meer dan 50% nieuwe klanten verwelkomt. Wat mij betreft tonen deze cijfers aan dat steeds meer beleggers de kansen zien van investeren in stabiel, waardevast supermarktvastgoed in Nederland.”

“Wij komen deze zomer dan ook weer met een nieuwe emissie voor supermarktvastgoed, waarbij het minimale instapbedrag een stuk lager ligt dan bij Supermarkt Fonds Nederland; deelnemen zal dan mogelijk zijn vanaf ca. € 10.000. Ons doel is namelijk om beleggen in vastgoed voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Om aan de grote vraag bij zowel onze bestaande als onze nieuwe beleggers tegemoet te kunnen komen, zijn wij momenteel op zoek naar nieuwe beleggingsobjecten. We zoeken zowel supermarkten als woningen en zorgvastgoed.”


Gerelateerde artikelen