Huurindexatie beschermt tegen inflatie en zorgt voor stabiliteit van vastgoedwaarderingen

Huib Boissevain

Vastgoedbelegger Annexum – dat zo’n 1 miljard euro onder beheer heeft – ziet de taxatiewaarde van haar vastgoed momenteel stabiliseren en zelfs groeien, ondanks stevige inflatie. Dat is het gevolg van huurindexatie, waarbij inflatie kan worden doorberekend in de huur. Bij supermarkten – ruim vertegenwoordigd in Annexum’s portfolio – is inflatie zelfs volledig geïndexeerd.

Huib Boissevain, CEO van Annexum: “De gevolgen van inflatie zijn niet te onderschatten. Juist daarom is het voor particuliere beleggers van belang dat zij hun spaargeld inzetten op plekken waar je inflatie goed kunt opvangen. Commercieel vastgoed is een uitstekende optie, want dat is relatief goed bestand tegen economische tegenslagen.”

Annexum heeft in haar meerjarige huurcontracten – met name met supermarkten – opgenomen dat huurprijzen meestijgen met de inflatie. De supermarkten die Annexum in portefeuille heeft lieten in 2022 een stijging van de taxatiewaarde van 1,5% zien. “Financieel sterke huurders en huurcontracten met huurprijsindexatie zorgen momenteel voor een optimale bescherming van de financiële positie van onze particuliere beleggers”, aldus Boissevain.

Meer weten over beleggen in vastgoed?
Ontdek waar uw kansen liggen en kijk op annexum.nl/beleggeninvastgoed 


Gerelateerde artikelen