Annexum neemt winkelpanden Jumbo over

Annexum neemt winkelpanden supermarktketen Jumbo over

Nieuw supermarktvastgoedfonds voor particuliere beleggers wordt opgericht

Annexum, aanbieder van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers, neemt 62 winkelpanden over van supermarktketen Jumbo. Het betreft 55 Jumbo-supermarkten en 7 winkels met andere huurders, die Jumbo voorafgaand aan de verkoop eerst zelf heeft overgenomen van Supermarkt Vastgoed FGR. Met de overname van de vastgoedportefeuille was een totale investering van € 325 miljoen gemoeid. De supermarktpanden worden begin 2021 geplaatst in een nieuw op te richten supermarktfonds voor de particuliere belegger.

Bij de overdracht op 29 december 2020 zijn 13 Jumbo supermarkten direct doorgeleverd aan Portico Investments. Het investeringsbedrag voor de overige 42 Jumbo supermarkten en 7 winkelpanden bedraagt € 234 miljoen. Annexum heeft hiervan € 104 miljoen gefinancierd met behulp van leningen verstrekt door grote investeerders en family offices. De overige € 130 miljoen is gefinancierd met een hypothecaire lening. De Jumbo-supermarkten gaan direct een nieuwe langdurige huurovereenkomst met Annexum aan en beide partijen hebben de ambitie om op een substantieel deel van de panden zonnepanelen te leggen in de eerste twee jaar.

Ton van Veen CFO van Jumbo: “Bij Jumbo werken we continu aan groei van onze winkels en het verbeteren van onze bedrijfsvoering – op klimaatbewuste en toekomstbestendige wijze. Met deze transactie borgen wij langjarig onze vastgoed- en groeiambities en spelen we in op de behoefte aan stabiele beleggingen in de markt. Annexum heeft jarenlange ervaring en is al een grote verhuurder van Jumbo met een sterk track-record op het gebied van het beheer en verduurzaming van supermarktvastgoed. Dat sluit goed aan bij onze ambities.”

Beluister ook het interview met Huib Boissevain op BNR Nieuwsradio

Huib Boissevain, oprichter en CEO Annexum: “We zijn dankbaar voor het vertrouwen van de financiers en van Jumbo. Dit is een bijzondere transactie, supermarktportefeuilles van deze omvang worden niet vaak aangeboden. Deze acquisitie sluit goed aan bij de focus die wij op supermarkten hebben. Wij kijken ernaar uit dit vastgoed straks samen met onze investeerders verder te verduurzamen.”

Annexum werd geadviseerd en bijgestaan door SuperVastgoed, Houthoff, Van Doorne, PVM, Confia en PwC. Jumbo werd bijgestaan door McDevitt, Allen & Overy, Deloitte en RPS.

Over Jumbo

Jumbo is een Brabants familiebedrijf met een rijke ondernemershistorie en is actief in Nederland en België. Jumbo telt momenteel ruim 680 supermarkten, waaronder acht Foodmarkten, en een succesvolle online bestel- en bezorgservice via Jumbo.com. Tevens voert het concern het gemakswinkelconcept Jumbo City, waarin elementen van de reguliere Jumbo winkel, Foodmarkt én van restaurantketen La Place worden gecombineerd. Zo wil Jumbo lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen.

In alle winkels én online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 Zekerheden. Door de klant altijd centraal te zetten, is Jumbo één van de best gewaardeerde supermarktketens. Niet voor niets is Jumbo al zestien keer door GfK uitgeroepen tot Beste Supermarkt van Nederland.


Gerelateerde artikelen