Succesvolle herfinanciering van het Duits Nederlands Supermarkt Fonds door Annexum en Aukera

Duits Nederlands Supermarkt Fonds

De Nederlandse fondsbeheerder Annexum en de Duitse financiële adviseur Aukera hebben vandaag bekend gemaakt dat een portefeuille bestaande uit 12 Nederlandse supermarkten succesvol is geherfinancierd. Annexum heeft van een door Aukera geadviseerd debt fund een hypothecaire financiering van € 38 miljoen aangetrokken. Het doel van deze transactie was het herfinancieren van de Nederlandse portefeuille van het ‘Duits Nederlands Supermarkt Fonds’ van Annexum.

De gefinancierde vastgoedportefeuille bestaat uit twaalf supermarkten in tien Nederlandse steden. De objecten beslaan een oppervlakte van 25.200 m2 en genereren bruto huurinkomsten van ca. € 4 miljoen per jaar. De portefeuille is voor 99% verhuurd aan een mix van sterke supermarkt- en retailketens.

“Deze herfinanciering is een belangrijke mijlpaal voor de financiële vooruitzichten van het fonds en biedt tegelijkertijd een sterke basis voor verdere groei” aldus Ronald Jansen, partner bij Annexum. “Supermarkten blijven een aantrekkelijke investering met stabiele kasstromen. We zijn erg blij dat we deze financiering, samen met Aukera, succesvol hebben afgerond.”

Aukera heeft in 2022 voor meer dan € 410 miljoen aan financieringen gearrangeerd waarmee het totaal is opgelopen tot ca. € 1,2 miljard. “Annexum neemt een actieve houding aan als het gaat om het constant optimaliseren van haar vastgoedportefeuilles. Dit ligt in lijn met onze eigen investeringsstrategie” verklaart Patrick Züchner, CIO Aukera. “Tegelijkertijd versterkt deze financiering onze positie in Nederland waar wij sinds 2015 actief zijn” aldus Lars Armgart, CEO Aukera.

Adviseurs financieringsproces

Aukera werd gedurende deze transactie geadviseerd door Bryan Cave Leighton Paisner en Voorhorst van Waegeningh Advocaten. Annexum werd geadviseerd door CMS en PWC.


Gerelateerde artikelen