Annexum koopt Inntel Rotterdam en Mainport Rotterdam met 480 kamers van Inntel Hotels

Annexum kondigt met trots de succesvolle aankoop van Inntel Rotterdam en Mainport Rotterdam aan. De twee hotels onder één dak hebben samen 480 kamers. Zij behoren daarmee in omvang tot de top 10 hotels van de Benelux en zijn het grootste hotel van Rotterdam. Annexum neemt de hotelonderneming, inclusief het vastgoed en alle roerende zaken, over van verkoper Inntel Hotels. Ook de huidige 200 personeelsleden komen onder verantwoordelijkheid van Annexum. 

Ronald Jansen, partner van Annexum: “Wij zijn erg trots op het verwerven van deze iconische full-service hotels gelegen op een mooie locatie in het hart van Rotterdam. De reis- en toerismesector laat ook in Nederland een sterke opleving zien, waar de vraag nog niet terug is naar de niveaus van vóór corona, maar de bestedingen al wel. Daarnaast voorzien wij op basis van positieve lange-termijntrends een toenemende vraag naar hotelaccommodaties. Op korte termijn delen wij graag onze visie op de toekomst van deze twee hotels.”

Karin Geurts, algemeen directeur Inntel Hotels: “De hotels hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van onze hotelgroep. We zijn dankbaar voor de inzet van alle collega’s. Zij hebben enorm bijgedragen aan het succes. De beslissing om de hotels te verkopen was geen gemakkelijke, maar we zijn ervan overtuigd dat verkoop in het belang van zowel de hotelgroep als de nieuwe eigenaar is.” 

Het hotelmanagement wordt uitbesteed aan Cycas Hospitality. Cycas heeft een indrukwekkende hotelportefeuille van meer dan 50 hotels onder meerdere internationale merken in 12 landen. Orange IM Hospitality heeft Annexum ondersteund bij de aankoop van de hotelonderneming en wordt verantwoordelijk voor het assetmanagement. 

De transactie is mede gefinancierd met een hypothecaire lening door ABN AMRO. Annexum werd geadviseerd door Van Doorne, PwC en Amstelius.

 

Interesse in toekomstige hotelinvesteringen?
Annexum verwacht op een later moment nog investeringsmogelijkheden met betrekking tot deze clubdeal aan te kunnen bieden. Wilt u op de hoogte gehouden worden over toekomstige investeringskansen in dit project of in de hospitality sector in het algemeen? Laat u dan uw gegevens achter via dit formulier of neem contact op met onze relatiemanager Evelyn van Straaten op telefoonnummer 020-5720101.


Gerelateerde artikelen