Annexum koopt vier woningcomplexen aan voor nieuw te structureren woningfonds

Woningfonds Starterswoningen 1 | Alphen aan den Rijn, Zuidpoolsingel 1 t/m 309

Annexum heeft, in Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Hoofddorp en Helmond, vier nieuwe woningprojecten verworven voor een nieuw te structureren woningfonds. Vastgoedontwikkelaar Cityside Apartments is verantwoordelijk voor de transformatie van de vier voormalige kantoorgebouwen tot wooncomplexen met in totaal 288 huurappartementen.

Transformatie van kantoren naar woningen

De wooncomplexen, met allen een hoog afwerkingsniveau, bevinden zich aan de Zuidpoolsingel 1 t/m 309 in Alphen aan den Rijn, het Marktplein 44 in Apeldoorn, de Stationsstraat 3 t/m 67 in Helmond en Hoofdweg 616-622 in Hoofddorp. De centraal gelegen appartementen, in oppervlakte variërend tussen de 19 en 73 m2, zijn deels sociale huurwoningen en deels vrije sector woningen. Ze zijn vooral geschikt voor starters op de woningmarkt. Nagenoeg alle appartementen zijn bij oplevering verhuurd. Het betreffen duurzame transformaties; met een energie index < 1,4.

De totale investering die gedaan is voor de aankoop van deze 4 objecten bedraagt ruim € 42 miljoen k.k. Annexum verwacht in juli 2019 te gaan emitteren met dit nieuwe woningfonds: Woningfonds Starterswoningen 1.

Woningfonds Starterswoningen 1 | Alphen aan den Rijn, Zuidpoolsingel 1 t/m 309

Nieuw woningfonds

CEO Annexum, Huib Boissevain: “Deze nieuwe aankoop sluit aan bij de strategie om meer woningfondsen aan de portefeuille van Annexum toe te voegen. We zien dat steeds meer beleggers interesse hebben om indirect in woningen te investeren. Deze vorm van investeren biedt relatief lagere instapbedragen, dan wanneer men zelf een beleggingswoning koopt.”

“We zien daarnaast, bij de eerdere woningfondsen die we de afgelopen jaren zeer snel plaatsten, dat beleggers vooral graag in starterswoningen investeren. Daarom bieden we nu, met Woningfonds Starterwoningen 1, de mogelijkheid om te investeren in een woningfonds wat zowel relatief toegankelijk is als ook de benodigde spreiding biedt. Ook zijn we weer op zoek naar nieuwe beleggingsobjecten. We kijken uit naar zowel supermarkten als woningen en zorgvastgoed.”


Gerelateerde artikelen