BAVA NBZ stemt vóór emissie; Robert Verburgt onder voorbehoud van toetsing commissaris

Beleggen in scheepvaart | Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen (NBZ)

Scheepsinvesteerder NBZ blijft gefocust op langetermijnstrategie voor aandeelhouders. De algemene vergadering van de Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen N.V. (NBZ) heeft vandaag ingestemd met het voorstel van de directie om nieuw aandelen te emitteren. De emissie is in omvang € 2,5 miljoen groot.

De emissie is onderdeel van de groeistrategie van NBZ en onderschreven door Perseverance Bulk Carriers (PBC). PBC zal een 5,6% belang in Super Greenship BV inbrengen in ruil voor nieuwe aandelen ter waarde van € 1.000.000.

De heer Robert Verburgt is door de aandeelhoudersvergadering benoemd, onder voorbehoud van toetsing door de AFM.

Nadere mededelingen over de emissie en waar relevant het bod van Windstreken i.o. volgen indien en wanneer daartoe een reden bestaat.

Over NBZ

De Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen NV (NBZ) introduceerde in 2006 het eerste Nederlandse beleggingsfonds in schepen. Beleggen in schepen was daarvoor alleen mogelijk via een scheepvaart-cv. NBZ onderscheidt zich door te investeren in vaste inkomensstromen door het financieren van bestaande zeeschepen. Daarbij spreidt NBZ het risico door te investeren in niet één, maar in meerdere schepen, die bovendien op verschillende markten actief zijn.

Na de recente financiële en scheepsvaartcrisis waarbij diverse scheepvaart-cv’s ten onder gingen, heeft NBZ de geslonken vloot opnieuw uitgebreid naar 17 schepen in 6 verschillende sectoren. NBZ is sinds de crisis winstgevend en cashflow positief met een jaarlijks dividendrendement van circa 8-11% over de periode 2016-2019.

 

Dit is een persbericht van NBZ in verband met de Buitengewone vergadering van aandeelhouders welke is gehouden op 15-10-2019 om 20:00u te Rotterdam. Deze aankondiging vormt geen aanbod of uitnodiging tot het doen van een aanbod om effecten van NBZ te verkopen, te kopen of hierop in te schrijven. Dit is een openbare mededeling overeenkomstig art. 17 Marktmisbruikverordening.


Gerelateerde artikelen